Supersmarrig Valborgsbakelse.

Supersmarrig Valborgsbakelse.
Blev inspirerad när jag gick förbi tidningshyllan på jobbet på valborg. Såg ett torn med maränger och gottigheter emellan på omslaget på en mattidning. Har iofs ingen aning om vad receptet innehöll men här e min variant och den blev underbart god, om jag får säga det själv 🙂 Det är det som är så fantastiskt med att baka eller laga mat att sitta och bläddra i tidningar eller böcker om just dessa två fantastiska göromål.  Det e inte mkt som slår när det dimper ner en ny Alltommat i lådan eller andra trevliga inspirationsskällor, jag kan verkligen bläddra och kolla hur länge som helst.  Familjen åt i all fall min variant med hull och hår så det är väl lite gott betyg tycker jag…
 
Du behöver 12 runda maränger i ca dricksglas storlek i rundlen. Klicka eller spritsa ut.
Jordgubbssylt (koka upp jordgubbar i med syltsocker när jordgubbarna är mjuka koka i 2 min klart)
Grädde
Lemoncurd köpt eller hemgjord. Här är recept på den som jag alltid gör, det som blir över använder jag på rostemacka, skorpa i muffins… det är to die for och typ 1000 ggr godare än köbe 🙂
 
3 citroner
3 dl strösocker
6 ägg
150 g smör
 
Gör så här:
Tvätta citronerna noga. Riv skalet och pressa juicen ur citronerna. Blanda skal och saft i en kastrull tillsammans med socker, ägg och smör.
Värm krämen i vattenbad genom att sätta kastrullen med ingredienserna i en större kastrull med vatten. Sjud under omrörning tills krämen börjar tjockna.
Häll upp krämen i rena burkar, förvara i kylen i max 14 dagar.
Källa: Mat Niklas