1 dl strösocker
1 1/2 dl farinsocker
1 ägg
2 msk vatten
1 1/2 dl vetemjöl
1,5 tsk kanel
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
1/2 tsk bikarbonat
6-7 dl vanlig osötad musli gärna med lite nötter och torkad frukt i
0,5 dl sesamfrön
1 dl solrosfrön Sätt ugnen på 200 grader. Rör smör, socker och farinsocker poröst. Tillsätt ägg och vatten. Blanda mjöl, kanel, vaniljsocker, salt och bikarbonat. Rör ihop med äggblandingen till en jämn smet. Tillsätt musli, sesamfrön och solrosfrön. Klicka ut eller forma kakor av degen på en plåt smord eller bakplåtspappersklädd. Platta till dem något. Grädda kakorna mitt i ugnen i ca 12-15 minuter. Ska få lite färg. Kakorna ska fortfarande vara lite mjuka när man tar ut dem ur ugnen. Låt kakorna svalna något på plåten innan du flyttar över dem på galler för att svalna helt. Förvara dem i en tätslutande glasburk, plåtburk eller frys in dem.
![IMG_3956[1]](https://i0.wp.com/xn--stasmulor-07a.se/wp-content/uploads/2013/02/IMG_39561-1024x1024.jpg?resize=692%2C692)