Goa, goa Muslikakor!

Goa, goa Muslikakor!
Kände för en småkaka förra veckan och jag tog lite vad jag hade hemma och det blev ett gäng härliga muslikakor. Nu får jag gräva riktigt långt inne huvudet för att komma ihåg vad jag hade i, så lycka till till mig 🙂 Jag hade ett recept framför mig men hade inte alla ingredienserna hemma. Man ska inte vara rädd för prova något annat. I orginal receptet skulle det vara bl a havregryn, valnötter, russin och jag hade varken eller så då tog jag lite annat i. Man får prova sig fram bara man får ihop något som går att forma till kakor 🙂 Här kommer i alla fall receptet som jag tyckte blev väldigt goda kakor av.
 
ca 20-25 kakor
250 g smör
1 dl strösocker
1 1/2 dl farinsocker
1 ägg
2 msk vatten
1 1/2 dl vetemjöl
1,5 tsk kanel
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
1/2 tsk bikarbonat
6-7  dl vanlig osötad musli gärna med lite nötter och torkad frukt i
0,5 dl sesamfrön
1 dl solrosfrön
 
Sätt ugnen på 200 grader.
Rör smör, socker och farinsocker poröst. Tillsätt ägg och vatten.
Blanda mjöl, kanel, vaniljsocker, salt och bikarbonat. Rör ihop med äggblandingen till en jämn smet. Tillsätt musli, sesamfrön och solrosfrön.
Klicka ut eller forma kakor av degen på en plåt smord eller bakplåtspappersklädd. Platta till dem något.
Grädda kakorna mitt i ugnen i ca 12-15 minuter. Ska få lite färg. Kakorna ska fortfarande vara lite mjuka när man tar ut dem ur ugnen.
Låt kakorna svalna något på plåten innan du flyttar över dem på galler för att svalna helt.
Förvara dem i en tätslutande glasburk, plåtburk eller frys in dem.