1 tsk bakpulver
1/2 tsk bikarbonat
2 tsk mald kanel
1 tsk mald ingefära
2 ägg
1 1/2 dl strösocker
2 dl finrivna morötter
1 dl rapsolja Kräm:
100 g philadelphia
50 g smör, rumsvarmt
2 dl florsocker Garnering:
12 marschmallows
rosa socker eller strössel
silverkulor
rosa hjärteströssel (allt strössel finns i en rund plast förp på ICA för ca 35:-) innehåller kulor dock inte silvriga, hjärtan och rosa strössel
ev florsocker
Gör så här: 1. Sätt ugnen på 200 grader. Ställ muffinsformar i en muffinsplåt.
2. Blanda mjöl, bakpulver, bikarbonat, kanel och ingefära i en skål.
3 Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda i mjölblandningen. Rör
ner olja och morötter. Rör tills allt är väl blandat. Fyll formarna till 3/4
Grädda mitt i ugnen 10-12 minuter. Låt kallna.
4. Kräm: Vispa färskost, smör och florsocker till en fluffig slät kräm, ca
3 minuter. Toppa muffinsarna med ett tjockt lager kräm.
5. Klipp marschmallows diagonalt och doppa snittytan i färgat socker el
strössel. Ställ dem ovanpå muffinsarna som öron. Garnera med silverkulor
till ögon och strössel till nos. Pudra ev över florsocker vid servering.