Goda kanincupcakes…

Goda kanincupcakes…
Dessa godingar behöver det inte vara påsk för att göra. Barnen fick pynta dem själv, och fina blev dem. Var lite skeptiskt först för smeten var inte jätte god både jag och dottern blev lite besvikna när det var dags att slicka skålen. Men färdigbakade och med allt gojs på så var dem himmelska. Vi har gjort dessa till påsk och till andra dagar då man e lite extra sugen på kanincupcakes. Lätta att göra, smarriga och fina så ut i köket och baka kaninmuffins…. Receptet är hämtat ur Alltommat.
 
Kaninmuffins ca 12 st 
2 1/2 dl vetemjöl (150g)
1 tsk bakpulver
1/2 tsk bikarbonat
2 tsk mald kanel
1 tsk mald ingefära
2 ägg
1 1/2 dl strösocker
2 dl finrivna morötter
1 dl rapsolja
 
Kräm:
100 g philadelphia
50 g smör, rumsvarmt
2 dl florsocker

Garnering:
12 marschmallows
rosa socker eller strössel
silverkulor
rosa hjärteströssel (allt strössel finns i en rund plast förp på ICA för ca 35:-) innehåller kulor dock inte silvriga, hjärtan och rosa strössel
ev florsocker

 

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader. Ställ muffinsformar i en muffinsplåt.
2. Blanda mjöl, bakpulver, bikarbonat, kanel och ingefära i en skål.
3 Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda i mjölblandningen. Rör
ner olja och morötter. Rör tills allt är väl blandat. Fyll formarna till 3/4
Grädda mitt i ugnen 10-12 minuter. Låt kallna.
4. Kräm: Vispa färskost, smör och florsocker till en fluffig slät kräm, ca
3 minuter. Toppa muffinsarna med ett tjockt lager kräm.
5. Klipp marschmallows diagonalt och doppa snittytan i färgat socker el
strössel. Ställ dem ovanpå muffinsarna som öron. Garnera med silverkulor
till ögon och strössel till nos. Pudra ev över florsocker vid servering.
 
 
 
 

Comments are closed.