Quornfärslasagne

Quornfärslasagne
Idag gjorde jag en supergod lasagne. Jag provade utan bechmelsås  och det blev så gott! Istället så hade jag grädde i quornfärssåsen varvade bara med quornfärssås och lasagneplattor. Jag försöker få in 2 vegetariska rätter varje vecka, och vi gillar quorn väldigt mkt. Jag e inte mkt för sojafärs eller sojakorvar smakar mindre gott tycker jag men quorn däremot e väldigt gott och innehåller inga konstigheter alls. Barnen gillar det väldigt mycket så när vi gör köttfärssås så är det quorn vi använder. Här kommer i alla fall receptet på den goa lasagnen.
 
300 g quornfärs (frysdisken)
1 gul lök finhackad
1 vitlöksklyfta
200 g finhackade champinjoner färska
rapsolja
4 msk tomatpuré
1 morot, finriven
1 msk torkad oregano
1 tsk torkad dragon
1 tsk paprikapulver
salt och peppar
1 fond d chef grönsak (buljong)
2 dl vatten
3 dl grädde
lasagneplattor
3 dl riven ost lagrad gärna parmesan (eller ta vad du har hemma)
 
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader, och ta fram en ugnssäker form.
 
2. Fräs färsen, löken, vitlöken och svampen ordentligt i oljan.
 
3. Tillsätt tomatpuré, morot. Fräs ytterligare ett par minuter.
 
4. Tillsätt kryddorna och buljongen med vattnet.
 
5. Småputtra ett par minuter.
 
6. Häll i grädden och smaka av och du behöver ev lite mer kryddor.
 
7. Varva den gräddiga färsen med lasagneplattor i formen. Börja och sluta med färs.
 
8. Strö över den rivna osten.
 
9. Grädda i mitt i ugnen i ca 30 minuter.
 
Servera med små cocktailtomater och tsatsiki.
 
Tsatsiki
3 dl turkisk yoghurt
2 vitlöksklyftor pressade
1-2 tsk olivolja
1/2 gurka
Salt
 
Riv gurkan och pressa ut vätskan. Blanda med övriga ingredienser smaka av med salt.
 
 
 
 
 
 

Comments are closed.