1 gul lök finhackad
1 vitlöksklyfta 200 g finhackade champinjoner färska rapsolja
4 msk tomatpuré
1 morot, finriven
1 msk torkad oregano 1 tsk torkad dragon
1 tsk paprikapulver salt och peppar 1 fond d chef grönsak (buljong) 2 dl vatten 3 dl grädde
lasagneplattor
3 dl riven ost lagrad gärna parmesan (eller ta vad du har hemma) Gör så här: 1. Sätt ugnen på 200 grader, och ta fram en ugnssäker form. 2. Fräs färsen, löken, vitlöken och svampen ordentligt i oljan. 3. Tillsätt tomatpuré, morot. Fräs ytterligare ett par minuter. 4. Tillsätt kryddorna och buljongen med vattnet. 5. Småputtra ett par minuter. 6. Häll i grädden och smaka av och du behöver ev lite mer kryddor. 7. Varva den gräddiga färsen med lasagneplattor i formen. Börja och sluta med färs. 8. Strö över den rivna osten. 9. Grädda i mitt i ugnen i ca 30 minuter. Servera med små cocktailtomater och tsatsiki. Tsatsiki 3 dl turkisk yoghurt 2 vitlöksklyftor pressade
1-2 tsk olivolja
1/2 gurka Salt Riv gurkan och pressa ut vätskan. Blanda med övriga ingredienser smaka av med salt.
![IMG_3968[1]](https://i0.wp.com/xn--stasmulor-07a.se/wp-content/uploads/2013/02/IMG_39681-1024x1024.jpg?resize=692%2C692)