1,5 dl socker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 msk vatten
Hallongrädde
2 dl vispgrädde
4 dl hallon 1. Sätt ugnen på 250 grader. Täck en långpanna med bakplåtspapper. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och rör ner det och vattnet. Bred ut smeten jämnt över pappret. Grädda i mitten av ugnen cirka 5 minuter. 2. Strö lite socker på kakan och stjälp upp den på bakplåtspapper. Drag avbakplåtspappret. Skulle pappret inte lossna kan man pensla på lite vatten på pappret då lossnar kakan lättare. Låt kakan kallna under långpannan. 3. Vispa grädden till ett mjukt skum. Blanda i hallonen och vispa till ett stadigt skum så att bären fördelar sig jämnt i grädden. 4. Bred grädden över kakan och rulla ihop den från ena långsidan. Rulla in kakan i pappret och låt den ligga med skarven ner.
4 dl hallon 1. Sätt ugnen på 250 grader. Täck en långpanna med bakplåtspapper. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och rör ner det och vattnet. Bred ut smeten jämnt över pappret. Grädda i mitten av ugnen cirka 5 minuter. 2. Strö lite socker på kakan och stjälp upp den på bakplåtspapper. Drag avbakplåtspappret. Skulle pappret inte lossna kan man pensla på lite vatten på pappret då lossnar kakan lättare. Låt kakan kallna under långpannan. 3. Vispa grädden till ett mjukt skum. Blanda i hallonen och vispa till ett stadigt skum så att bären fördelar sig jämnt i grädden. 4. Bred grädden över kakan och rulla ihop den från ena långsidan. Rulla in kakan i pappret och låt den ligga med skarven ner.