Söndagsmuffin

Söndagsmuffin
Längesedan jag gjorde muffins, så i helgen tog jag och Hilda tag i saken och bakade ljuvliga chokladmuffins med hallon från trädgården och lite vispad grädde på toppen. Så enkelt men ack så gott. Det blev 8 maffiga muffinsar på detta receptet. Om man vill ha lätta och luftiga men ändå maffigt chokladiga, så ska man vispa smöret sockret och äggen lääänge så man ser hur riktigt vitt och luftigt det blir. De blir magiskt goda då. Låt en liten person eller fler hjälpa till det blir så mkt godare då 😉
 
150 g rumsvarmt smör
2 dl socker
2 ägg
1 msk vaniljsocker
200 g turkiskt yoghurt
1 dl kakaopulver
2,5 dl mjöl
1 tsk bakpulver
en knivsudd bikarbonat
Valfria bär hallon, blåbär, björnbär, vinbär….
 
 
Sätt ugnen på 180 g. Vispa smöroch socker fluffigt. Tillsätt äggen ett i taget och det är nu du ska låta maskinen göra jobbet vispa länge tills det är luftigt och vitt (tips om smöret inte har hunnit stå framme så micra det lite snabbt på låg effekt håll koll för det får inte smälta, gör jag jämt vem har tid och vänta på att smöret ska bli rumstempererat). Tillsätt yoghurten och blanda. Blanda de torra ingredienserna och tillsätt till smeten, blanda väl till en jämn smet. Klicka ut smeten i formar fyll dem till 2/3. Tryck i valfria bär vi hade hallon så det tog vi ca 5 i varje. Grädda dem mitt i ugnen i ca 35 minuter. Känn med sticka den ska inte vara kladdig. Låt dem svalna, behöver inte kallna helt. Är ni otåliga som jag alltid är så ställ dem att svalna i frysen en stund, går myyycket fortare då 🙂 Vispa grädden ganska hårt garnera med bär.
 
 
 
 
 Det delas lika kan jag säga här hemma på smeten det e ju så gott att få slicka skålen 🙂