* Spenatsoppa med ägghalva och knäckebröd
* Fläskkotlett med BBQ sås
* panerad vit fisk med kall sås och potatismos
* pasta med citron, fetaost, parmesan och basilika
* Tacopaj (fredagsmys)
* Korv med bröd (helg lunch om man e ute och fixar i trädgården el annat så är det snabbt fixat) Biff stroganoff ca 500 g strimlat nötkött (brukar ta strimlad ryggbiff)
10-15 champinjoner
1 gul lök
5 dl creme fraiche
kalvfond eller någon buljongtärning salt och peppar
ev persilja
2 tomater i båtar ris till 4 personer Koka riset enl förp. Stek på skivad lök och svamp tills dem fått lite färg och mjuknat. Lägg åt sidan. Stek på biffen när riset är klart för den ska inte gå länge i stekpannan. Stek den i ca 3 minuter, i med lök och svamp. Rör runt, i med creme fraichen. Smaka av med fond salt och peppar servera med ris och tomat skurna i båtar. Spenatsoppa 1 stor förp spenat är ni 2 vuxna och 2 små barn så räcker det med en 500 g påse
2 fond chef grönsaks
vatten att späda med till önskad konsistens på soppan 2 dl grädde salt och peppar 4 hårdkokta ägg Knäckebröd Tina spenaten i en gryta, i med buljong, späd med vatten ta lite i taget. Koka äggen hårdkokta ca 8-9 minuter. Smaka av soppan med grädde salt och peppar. Skala och halvera äggen lägg i 1-2 halvor per soppa. Servera med knäcke och ev ost. Fläskkotlett med BBQsås 900 g fast potatis 1 msk olivolja 1/2 tsk salt 2 krm peppar 1 vitlöksklyfta 1 msk riven ingefära 1 msk olja 2 msk tomatpuré 3 msk strösocker 500 g krossade tomater 3 msk vitvinsvinäger 1 msk soja salt och peppar att smaka av med Sätt ugnen på 225°C. Halvera potatisen och blanda den med olivoljan på en plåt. Krydda med salt och peppar. Rosta den mitt i ugnen ca 30 minuter. Pressa vitlöken. Skala och riv ingefära. Fräs vitlök och ingefära i olja tillsammans med tomatpuré i en kastrull. Tillsätt socker, krossade tomater, vinäger och soja. Låt koka utan lock ca 20 minuter. Mixa till en slät sås med stavmixer. Smaka av med salt och peppar. Salta och peppra köttet och stek eller grilla i matfett ca 5 minuter på varje sida. Servera köttet tillsammans med sås, rostad potatis och sallad. Panerad vit fisk med potatismos
500 g vit plattfisk (fryst går bra) (hinner du inte panera köp fiskpinnar) vetemjöl
ströbröd
ägg
potatis mjölig
smör och värmd mjölk
salt, peppar och socker
muskot går att utesluta ärter frysta Kall sås 5 dl Turkisk yoghurt
1-2 msk majonäs
1 fast äpple finhackat gärna Granny Smith men under höstetid ta svenskt äpple
inlagd gurka efter behag fin hackad
salt och peppar. Skala och koka potatisen. Jag brukar dela potatisen i små små bitar så det går i ett nafs att koka den. Sedan panera fisken, vetemjöl, ägg sedan ströbröd. När potatisen kokat färdigt häll av vattnet, i med en klick smör, peppar, salt, 1 msk socker och mjölk. Vispa tills moset är luftigt och härligt. Smaka om du ska ha i något mer. stek fisken i smör i medelvarm panna. Ska få fin färg på båda sidorna Gör den kalla såsen och koka ärtorna. Blanda alla ingredienserna till den kalla såsen. Smaka av med salt och peppar. Den är så attans god! Servera fisk, mos, ärter med den goda kalla såsen. pasta med fetaost… 600 g pasta gärna snäckor eller spagetti
1 pkt fetaost
1,5 dl riven parmesanost
1/2 kruka basilika
saft och skal från en citron
solroskärnor Koka pastan enl förp. Häll av blanda med fetaost, parmesanost, basilika, saft och skal från citronen. Lägg upp på tallrik. Riv lite parmesan till och strössla över lite solroskärnor. Ät direkt!
Tacopaj
50 g smör
2 tsk bakpulver
4 dl mjöl
1,5 dl mjölk Fyllning
400 g köttfärs
1 påse taco kryddmix
1 dl vatten
1 gul lök skivad
6 pepperoni
2 dl creme fraiche
1 msk majonäs
1 brk avrunnen tomatkross
2 tomater
2 dl riven ost Sätt ugnen på 200 grader. blanda mjöl, bakpulver sedan fördelar du smöret i mjölblandningen. Ha sist i mjölken. Tryck sedan ut i pajform ca 24-26 cm. Fräs köttfärs med tacokryddan och vattnet i ca 15 minuter. I med köttfärsen i formen. Fördela löken över köttfärsen, pepperonin. Blanda creme fraichen med majon och bred över pajen. Avrunna tomatkrossen på. Skiva tomaterna och lägg på, sist men inte minst riven ost. In i mitten av ugnen i ca 25-30 minuter. Servera en sallad med majs, tomat och gurka.
![IMG_2478[1]](https://i0.wp.com/xn--stasmulor-07a.se/wp-content/uploads/2012/10/IMG_24781-1024x1024.jpg?resize=692%2C692)