Whoppies med två olika fyllningar

Whoppies med två olika fyllningar
Dessa småkakorna e så supersmarriga, min favorit är den med mintfyllning. Dessa kakor fick Hildas dagisfröknar i en liten försenad julegave, dem blev väldigt uppskattade. Det står att du får 28 kakor alltså 14 st dubbla kakor. Men jag fick ut 25 st dubbla kakor. Antingen gör man dem lite mindre eller lite större. Men bara ni gör dem, försvinnande goda.
 
30 min + 8 min i ugnen
Vill du göra bara en av fyllningarna dubblerar du bara ingredienserna till den.
 
Till ca 28 st
125 g mörk choklad (fazer mörk blockchoklad el fänsi choklad 70%)
125 g smör
3 ägg
2 1/2 strösocker
1 tsk vaniljsocker
4 dl vetemjöl
1/2 dl kakao
1/2 tsk bakpulver
 
Pepparmintscrème
50 g smör, rumsvarmt
1 1/2 dl florsocker
1/2 msk mjölk
1/2 tsk pepparmintsarom
 
Nougatcréme
75 g mjuk nougat, rumsvarm (jag micrade den lite så den blev mjuk men passa på d går fort)
2 msk vispgrädde
 
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader. Hacka chokladen och smält den tillsammans med smöret i en kastrull. Vispa ägg och socker och vaniljsocker pösigt. Blanda mjöl, kakao och bakpulver och sikta ner i äggpöset. Tillsätt chokladsmöret och rör till en jämn smet. Ställ i kylen i ca 20 min.
Rulla degen till ca 56 kulor och lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Tryck till kakorna något. Grädda mitt i ugnen i ca 8 min. Låt kakorna kallna på galler.
 
Peppermintscréme
Vispa smör, florsocker, mjölk och arom till en luftig créme. Bred crémen på sju kakor. Lägg en kaka på varje och tryck ihop.
 
Nougatcréme
Vispa ihop nougat och grädde till en jämn smet, gärna med elvisp. Bred crémen på sju kakor. Lägg på resten av kakorna och tryck ihop.

 

 Denna bild och recept är från Allt om mats superhärliga och inspirerande tidning.