100 g vit choklad (ICAs)
75 g pecannötter
125 g smör
5 dl ljust muscovadosocker
1 krm salt
1 msk snabbkaffepuler (jag tog morgon kaffet som fanns kvar i kannan ) går att utesluta oxå eller ta apelsinjuice istället, oxå gott!
1 msk vatten
2 tsk vaniljsocker
2 stora ägg
2 dl vetemjöl
2 msk kakao Topping
150 g mörk choklad (70 % choklad eller fazers block)
2 dl ljust muscovadosocker
2 dl vispgrädde
1 dl mjölk
1 dl ljus sirap Tillbehör
lättvispad grädde Sätt ugnen på 175 grader. Grovhacka d båda chokladsorterna och nötterna inte för smått hellre stora bitar än små. Smält smöret och den mörka chokladen i en kastrull låt svalna. Rör sedan i socker salt kaffet utrört i vattnet (el morgonkaffet eller inget alls). Tillsätt äggen ett i taget och blanda till en jämn smet. Sikta ner mjölet och kakaon och rör till en jämn smet. Blanda i den vita chokladen och nötterna häll smeten i en smord mjölad form med löstagbar kant 24 cm i diameter. Grädda kakan i nederdelen av ugnen i ca 30 minuter. Känn med en sticka i mitten så kakan fortfarande e lite kladdig i mitten men inte för kladdig. Låt den kallna i formen. Topping
Hacka chokladen. Blanda socker, grädde, mjölk och sirap i en kastrull. Låt koka upp och sedan småputtra tills såsen fått en kolabrun färg och har tjocknat ca 15 minuter. Ta kastrullen från värmen och rör i chokladen. låt såsen kallna innan den hälls över kakan. Ställ kakan i kylen och låt den stå kallt tills servering. Pudra gärna över kakao precis innan servering. Servera gärna med en klick vispad grädde. Receptet kommer från Allt om mat.