Kladdkaka deluxe

Kladdkaka deluxe
Jag ska dela med mig av den allra godaste kladdkakan jag någonsin bakat/ätit. Ganska många ingredienser men måste provas, den e väldigt mäktig räcker i måååånga dagar :). Om man inte gör som jag och ger grannar och kollegor oxå. Många glada magar efter denna goa kaka. Den går relativt snabbt att göra men får den stå och goa till sig en stund så mår den inte dåligt av det. Det som iofs tar lite tid är att den måste svalna innan man häller på toppingen. Jag ställde in både topping och kaka i frysen, har liksom varken lust eller ork att vänta hur länge som helst på att saker ska svalna.. Man vill ju äta bums! 🙂
 
I grund receptet ska man ha 70 % fin choklad men det tog inte jag, Fazers mörka blockchoklad blev hur bra som helst. Måste inte alltid vara fänsi choklad för att bli gott, det gäller bara att hitta d sorter som inte smaka s-k-i-t eller mindre gott heter d kanske ;). Fazer e den jag använder allra mest.
 
Nä slut på tradandet här kommer the recepie enjoy!
 
14-16 bitar (jag fick fler)
125 g mörk choklad (70% choklad eller som jag fazers block)
100 g vit choklad (ICAs)
75 g pecannötter
125 g smör
5 dl ljust muscovadosocker
1 krm salt
1 msk snabbkaffepuler (jag tog morgon kaffet som fanns kvar i kannan ) går att utesluta oxå eller ta apelsinjuice istället, oxå gott!
1 msk vatten
2 tsk vaniljsocker
2 stora ägg
2 dl vetemjöl
2 msk kakao
 
Topping
150 g mörk choklad (70 % choklad eller fazers block)
2 dl ljust muscovadosocker
2 dl vispgrädde
1 dl mjölk
1 dl ljus sirap
 
Tillbehör
lättvispad grädde
 
Sätt ugnen på 175 grader. Grovhacka d båda chokladsorterna och nötterna inte för smått hellre stora bitar än små. Smält smöret och den mörka chokladen i en kastrull låt svalna. Rör sedan i socker salt kaffet utrört i vattnet (el morgonkaffet eller inget alls). Tillsätt äggen ett i taget och blanda till en jämn smet. Sikta ner mjölet och kakaon och rör till en jämn smet. Blanda i den vita chokladen och nötterna häll smeten i en smord mjölad form med löstagbar kant 24 cm i diameter.
 
Grädda kakan i nederdelen av ugnen i ca 30 minuter. Känn med en sticka i mitten så kakan fortfarande e lite kladdig i mitten men inte för kladdig. Låt den kallna i formen.
 
Topping
Hacka chokladen. Blanda socker, grädde, mjölk och sirap i en kastrull. Låt koka upp och sedan småputtra tills såsen fått en kolabrun färg och har tjocknat ca 15 minuter. Ta kastrullen från värmen och rör i chokladen. låt såsen kallna innan den hälls över kakan. Ställ kakan i kylen och låt den stå kallt tills servering. Pudra gärna över kakao precis innan servering. Servera gärna med en klick vispad grädde.
 
 
 Receptet kommer från Allt om mat.