Hemgjorda nuggets!

Hemgjorda nuggets!
 
I helgen var mannen och jag på Ystad Saltsjöbad ooooo va bra det va! Maten var helt fenomenal både middagarna och frukostarna. Jag har nog aldrig ätit så god frukost i hela mitt liv! Jag försöker få tag i receptet på deras ägg benedict.. Dem var… ja finns liksom inte ord sagolikt goda. Får jag inte tag i det får jag väl försöka i alla fall. Kunde ju smaka en del av ingredienserna.. Så fort tiden gick helt plötsligt e det måndag igen. Kan verkligen rekomendera Er som e sugna på att spa:a lite att åka till YSB för vi är helnöjda!
 
 
 
Nä nu till kvällsmaten som ikväll bidde hemgjorda nuggets med morots- och gurkstavar, ris och mangorajasås. Snabbt, riktigt gott och enkelt! 
 
1 påse fryst kycklinglårfilé ca 700 g (fast tinad vid användning 🙂 )
1,5 dl ströbröd
0,5-0,75 dl sesamfrön
1,5 dl finriven parmesan
5 msk rapsolja eller annan smakfri olja
1-2 ägg
 
Tillbehör
Ris
Gurk- och morotsstavar
1 dl Mangorajasås (köps på tub och står i köttkylen (Maxi) rydbergs är märket)
2 dl creme fraiche
1 dl turkisk yoghurt
salt och peppar
 
Sätt ugnen på 250 grader, gärna på grill. Skär kycklinglårfilén i lagom stora bitar. Blanda ströbröd, parmesan, sesamfrön och salt och peppar. Häll oljan i en braspanna. Knäck ägget i en tallrik. Vänd kycklingbitarna i ägget och sedan i ströbrödsblandningen. Lägg kycklingbitarna i braspannan. In mitt i ugnen i ca 20 minuter, satte du ugnen på grill så ha lite koll, vänd gärna kycklingen efter halva tiden. Koka riset under tiden.
 
Blanda mangoraja med creme fraiche och yoghurten. Tillsätt salt och peppar.
 
Lägg nuggetsarna på hushållspapper en liten stund, servera med ris, gurk- och morotsstavar och den supersmarriga mangorajasåsen.