Smarrig pannkakstårta med lemoncurdgrädde och choklad…

Smarrig pannkakstårta med lemoncurdgrädde och choklad…
Det var skolavslutning i fredags och Hugo var på sin allra första. Väldigt mysigt va d, barnen sjöng och Rektorerna höll tal. Det kändes nästan som när man var i kyrkan när man va liten. Saknade kyrkan först men till sist så sjöng vi Den blomster tid… då kändes det genast bättre :). Hugo fick välja fikat den dagen och han valde pannkakstårta. Så det var bara att åka hem och börja steka pannkakor. Jag gjorde mitt vanliga pannkaksrecept men tog i lite bakpulver för jag ville inte att dem skulle flyta ut så mkt, ville göra en lite mindre tårta i omkrets, och det fungerade. Blev riktigt bra faktiskt. Fyllde den med lemoncurd blandat med grädde och chokladsås. Gör nu egen lemoncurd finns färdig att köpa men den hemgjorda e så mkt bättre, och det som blir över har du på smörgåsen d e grajor d… Hade jag haft riktigt choklad hemma så hade jag tagit det istället meen… choklad blir inte så långlivat i detta hushållet så jag fick nöja mig med chokladsås och det blev gott kan jag lova!
På toppen la vi körsbär för det var vad kylen hade att erbjuda. Man kan ta vilka bär man vill. Kombinationen av dessa smaker blev väldigt gott. Låter man den dessutom stå i kylen en stund så blir den ännu bättre, nu hade vi inte tiden eller lusten att vänta så vi dök på den direkt. Här kommer receptet enjoy 🙂
 
Lemoncurd ingredienser till 2-3 burkar
3 citroner
3 dl strösocker
150 g smör
6 ägg
Gör så här:
Tvätta citronerna noga. Riv skalet och pressa juicen ur citronerna. Blanda skal och saft i en kastrull tillsammans med socker, ägg och smör.
Värm krämen i vattenbad genom att sätta kastrullen med ingredienserna i en större kastrull med vatten. Sjud under omrörning tills krämen börjar tjockna.
Häll upp krämen i rena burkar, förvara i kylen i max 14 dagar.
Receptet kommer från Mat Niklas
 
världens bästaste Pannkakor (recept från barnens farmor)
 
3 ägg
3 dl mjölk
3 dl vatten
3 dl mjöl
1,5 tsk bakpulver
50 g smör
 
 
Smält smöret. Blanda alla ingredienserna till pannkakorna rör smeten klimpfri. Stek stora eller små.
 
Fyllning:
Grädde ca 3-4 dl
2 1/2 dl lemoncurd
chokladsås eller smält choklad
 
Vispa grädden ganska hårt, blanda i lemoncurden. Börja varva pannkaka, lemoncurdgrädde och chokladsås. Gör så tills sista pannkakan spara lite grädde till på toppen av tårtan. Dekorera med bären och ev nötter, hyvlad choklad. NJUT 🙂